Coneix-nos: Carmen Garrigós des de l'Afganistan

La Carmen Garrigós és la cap del Programa contra la Poliomielitis a l'Afganistan.

"Hola, sóc la Carmen Garrigós, alacantina, actualment sóc cap del Programa contra la Poliomielitis a l'Afganistan però porto més de vint anystreballant en programes en diferents parts d'Àfrica.

Per què em sento orgullosa de formar part de l'equip d'UNICEF? Perquè sempre penso que latristesa dels infants a les emergèncieshem de conevrtir-la en somriures. Per això em sento orgullosa de contribuir a millorar la infància dels nens al món".

UNICEF a l'AFGANISTaN: PROGRAMA D'ImMUNItZACIÓ

UNICEF està present a l'Afganistan des del 1949 per promoure els drets de les dones i els infants. El treball s'ha centrat a portar als qui més ho necessiten serveis bàsics d'educació, salut, protecció, aigua i sanejament.

Malgrat tots els obstacles, la tasca infatigable i el compromís de persones com la Carmen han produït resultats extraordinaris.

L'Afganistan és un dels tres únics països del món, juntament amb el Pakistan i Nigèria, en què la pòlio és endèmica. El 2010 i 2011 UNICEF i l'Organització Mundial de la Salut van distribuir 50 milions de dosis de la vacuna contra la poliomielitis i van formar 45.000 treballadors de la salut.

Les cinc províncies que componen la regió del sud de l'Afganistan han complert un any sense que s'hagi registrat cap cas del virus de la pòlio, fet que significa un gran avanç en la lluita del país contra la malaltia.

El 2013, es van reportar un total de 14 casos confirmats de poliomielitis a l'Afganistan, unareducció significativa en comparació amb els 37 casos del 2012 i els 80 del 2011.

UNICEF, amb persones com la Carmen, segueix treballant per enfortir el sistema d'immunització i per mantenir els èxits en l'eradicació de la poliomielitis a llarg termini. Elsinfants estan més ben protegits contra les malalties que es poden prevenir amb vacunes.