Avui celebrem el Dia Internacional del Voluntariat

Per Carolina Guerrero Blanco, Responsable de Voluntariat UNICEF Comitè Espanyol
 
Va ser el 1985 quan l'Assemblea General de Nacions Unides va decretar el 5 de desembre com a Dia Internacional del Voluntariat per al Desenvolupament Econòmic i Social, encara que per a UNICEF Comitè Espanyol els voluntaris ja havien estat una peça clau des de molt abans. Ja en la dècada de 1950 un grup de voluntaris va decidir donar suport a la nostra tasca.

Aquestes persones van crear amb el pas del temps una associació que, com a tal, va néixer el 1961. Des de llavors, elvoluntariat és una de les senyes d'identitat de l'actual Comitè Espanyol d'UNICEF.

Actualment més del 85% del nostre equip està format per voluntaris de diferents edats, professions, característiques... però amb alguna cosa en comú: el seu enorme compromís com a defensors dels drets de la infància a Espanya i a tot el món, i la seva motivació per transformar la societat i aconseguir canvis reals en la vida dels infants.

Tots els nostres voluntaris se senten identificats amb la missió i la visió d'UNICEF. Mitjançant les accions de voluntariat, els nostres voluntaris canalitzen la seva participació activa en la societat i aporten aquest valor afegit que marca la diferència i ens permet arribar més lluny. En el Dia Internacional del Voluntariat, i cada dia, GRÀCIES a tots els nostres voluntaris!