8 de març: avui busquem "nenes" al Google

El 8 de març, Día Internacional de la dona, pot ser un bon dia per fer un experiment. Només cal buscar la paraula "infants" al Google i veure els resultats de la primera pàgina. A continuació es fa el mateix amb la paraula "nenes". Els resultats poden ferir la sensibilitat de qui ho veu, però això no és el més important: lo greu és que el que realment danyen és la dignitat de les nenes, la meitat de la població infantil del món.

"Nen" o "nena" són només paraules i lingüísticament, en castellà, s'entén que una conté a l'altra. No obstant això les paraules també són reflex de la cultura, els hàbits socials i la filosofia de les persones que les utilitzen. Google és només una màquina i retrata el que busquem: per a molta gent les nenes són barbies,  i abús sexual. Les nostres cerques ens retraten millor que les nostres paraules.
 
Afortunadament, al ser part del problema som part de la solució: Tens un blog? Participes en xarxes socials? Cada vegada que escriguis la paraula "nenes" enllaça-la a una web que parli del que realment són: éssers humans protegits per la Convenció sobre los Drets de l'infant. Pots fins i tot enllaçar-la a aquest post, perquè més gent sigui conscient.
 
Feliç Dia de la Dona!