Els nens continuen en perill per les inundacions a Sri Lanka

UNICEF està distribuint més materials d’ajut a les comunitats assolades per les recents inundacions produïdes a Sri Lanka, que han afectat més d’1 milió de persones.

[]

UNICEF ha enviat més subministraments d’emergència a les zones afectades que tenen com a objectiu assegurar que les famílies tinguin accés a aigua potable i a mantenir nivells bàsics d’higiene.

Entre els últims materials enviats s’inclouen 19.000 equipaments escolars (llibretes, bolígrafs i llapis),10.600 lones reforçades, 60 bidons de clor en pols, 2.000 estores, tancs d’aigua amb capacitat per a 2.000 litres cada un, pastilles potabilitzadores d’aigua i roba per a nens (5.000 conjunts).

Amb aquest nou enviament de materials, el valor total dels subministraments distribuïts per UNICEF en les darreres tres setmanes per assistir a les comunitats afectades a Sri Lanka s’eleva a més de 600.000 dòlars.

La infància afectada

Més d’un milió de persones s’han vistafectades per aquestes inundacions que han afectat les comunitats del nord i l’est del país.  A molts llocs, les escoles segueixen tancades, ja que els col·legis s’han convertit en centres de refugi.

Els nens són els més vulnerables davant d’aquest tipus d’inundacions. Molts no saben nedar i alguns són massa fràgils com per a valdre’s per ells mateixos.

Les intenses inundacions produïdes a Sri Lanka es deuen a la persistent i intensa pluja caiguda en alguns llocs de l’illa des del 26 de desembre de 2010.

UNICEF a Sri Lanka va respondre a la primera fase de les intenses inundacions, que es van concentrar a l’est del país, enviant dos contingents de materials.

Els materials enviats en el darrer mes inclouen: tancs d’aigua amb capacitat per a 1.000 litres cada un, equipaments d’higiene (materials per a una família de cinc membres durant un mes, com tovalloles, sabons, pasta de dents i detergent en pols), lones reforçades, cubs de plàstic, estores i cassoles de cuina comunitàries (amb més de 150 litres de capacitat cada una).