Diàlegs en clau d’infància COVID-19: els drets de la infància contra les cordes

El 15 de juliol va tenir lloc la primera sessió dels Diàlegs en clau d’infància, un nou format amb què a UNICEF Comitè Catalunya volem donar continuïtat al treball en pro dels drets dels infants i adolescents en l’actual context de pandèmia de la COVID-19.

Imagen presentación Luis Pedernera

En aquest cicle de Diàlegs en clau d’infància volem parlar amb persones que pel seu coneixement i experiència poden ajudar-nos a avançar en el compliment de la Convenció sobre els Drets de l’Infant i, en definitiva, millorar el benestar de tots els nens i nenes a casa nostra.

I per a la primera sessió vam comptar amb el president del Comitè dels Drets de l’Infant de les Nacions Unides, Luis Pedernera. El Comitè està integrat per 18 experts independents i és l’encarregat de supervisar l’aplicació de la Convenció sobre els Drets de l’Infant per part dels estats i, per tant, de les diferents administracions que l’integren.

En aquest diàleg titulat COVID-19: els drets de la infància contra les cordes, vam voler contribuir a reflexionar sobre els escenaris que ens planteja la pandèmia i les seves conseqüències i els efectes sobre la vida dels nens, nenes i adolescents. La COVID-19 ha posat de manifest les mancances d’un sistema que hauria de vetllar, en tot moment i en tota circumstància, pels drets de tots els nens i nenes i garantir-los una infància plena. Però és així? Com s’ha respost a l’emergència des de la perspectiva de la infància? On ha quedat el dret a l’educació? Com hauria de ser l’escola perquè ara més que mai cap infant quedi enrere? Com comptar amb la veu dels nens i de les nenes a l’hora de prendre decisions? Quines lliçons hem après?

D’això i més en va parlar el president del Comitè dels Drets de l’Infant de l’ONU, Luis Pedernera.

Aquí pots escoltar la seva intervenció.

Presentación UNICEF