Visita al magatzem de subministraments de Copenhague: caixes que salven vidas

Post de Carolina Rojas, Responsable de la botiga en línia d'UNICEF Espanya

Després de dos anys treballant a la botiga en línia d'UNICEF Espanya, sabia moltes coses sobre el nostre Regal Blau: la informació dels subministraments, quants i quan s'envien a terreny, fins i tot havia ajudat als nostres col · laboradors a personalitzar les seves targetes de Regal Blau per a casaments...

Aquesta setmana he tingut la gran oportunitat de conèixer de primera mà el magatzem de subministraments d'UNICEF a Copenhaguen on es preparen els enviaments de Regal Blau a terreny.

L'experiència ha estat realment estimulant, és impressionant veure tan de prop com milers de caixes es van omplint de productes que salven vides. Durant el recorregut pel magatzem ens han explicat com és el procés, des que s'inicia una comanda fins que arriba al seu destí.

Entregar el subministramnet al lloc correcte

Tenir un magatzem central que sigui capaç de lliurar subministraments en un temps màxim de 72 hores és crucial per a UNICEF, però allò veritablement important és aconseguir que aquest subministrament sigui l'adequat i que arribi al lloc correcte.

És aquí on comença el treball del magatzem d'UNICEF. Aproximadament 900 persones al voltant del món s'ocupen de fer que tot aquest procés es faci realitat. S'estudien en detall les causes de la mortalitat, el personal en terreny i el de les oficines avalua quins subministraments són necessaris i comença el treball de la recerca del millor proveïdor.

La magnitud del treball d'UNICEF és visible des del mateix moment en què poses un peu al magatzem. Té una superfície de tres camps de futbol, una capacitat de 36.000 palets i el poder de la tecnologia es respira a cada racó de l'edifici. Sense oblidar la plena confiança en l'ésser humà, que segueix sent "l'encarregat" d'omplir les caixes. El personal s'encarrega també de fer les proves de qualitat de cadascuna de les entregues que es fan. Només el 2012 es van enviar a terreny 25 milions de mosquiteres contra la malària.

Al final del recorregut em va cridar l'atenció una de les caixes, la qual portava l'etiqueta "Destinació Somàlia". A partir d'avui, quan algú em pregunti si veritablement els subministraments arriben a terreny, podré dir "foto en mà": És clar que sí!