Un infant darrere de cada xifra

Per Raquel Fernández, Directora de Comunicació d'UNICEF Espanya

Fa unes setmanes resumíem en aquest vídeo els èxits aconseguits a la regió del Sahel gràcies a l'ajuda de tantes persones, empreses, fundacions, mitjans de comunicació, governs i altres entitats. La setmana passada, en Martin Dawes, el nostre director de Comunicació d'Àfrica occidental i central, ens donava noves xifres: 913.843 infants van rebre tractament contra la desnutrició aguda severa en 4838 centres de tot el Sahel entre gener i desembre del 2012. És la resposta més gran de la història en nutrició a la regió.

Darrere d'aquestes xifres hi ha, un a un, una a una, nens i nenes que van poder sortir del risc de mort que corrien les seves vides. I darrere d'aquesta resposta humanitària hi ha persones a tot el món que, cadascú des del seu entorn i les seves possibilitats, van ajudar que l'alarma per la crisi alimentària del Sahel es fes sentir. Gràcies a aquesta alarma, es van aconseguir fons per aconseguir que aquests 913.843 infants rebessin el tractament terapèutic que necessitaven per salvar les seves vides.

Milers de persones a Espanya van donar aquesta alarma: qualsevol de nosaltres, ciutadans del carrer, que difonem la situació a través de les xarxes socials, o periodistes i mitjans de comunicació que van decidir donar espai a una crisi silenciosa. Sense aquesta veu d'alarma, no s'hauria aconseguit que governs, la UE, diferents entitats públiques i privades, i centenars de milers de persones decidissin actuar en la mesura de les seves possibilitats contribuint a la feina que ha aconseguit salvar cadascuna d'aquestes vides al Sahel.

[]

Per això, gràcies, des d'UNICEF, a totes i cadascuna d'aquestes persones i entitats. Entre elles, la periodista Ana Pastor, compromesa amb les causes socials i humanitàries, conscient que "sí es pot" o el nostre Ambaixador, Pau Gasol, coneixedor de la realitat de la infància i del treball d'UNICEF, i que l'estiu passat va viatjar al Txad per sumar-se a l'alarma pel Sahel.

Gràcies a tots i cadascun dels que, amb un tweet, amb un SMS, amb el que considereu en cada moment,aposteu pels drets de la infància com uns principis que han de ser una realitat per a tots els nens i nenes, a totes les parts del món i en tot moment.