#MWC15: "A UNICEF, la innovació és un 90% social i un 10% tecnologia"

Fa 8 anys Christopher Fabian i Erica Koch van crear a Nova York la Unitat d'Innovació d'UNICEF. La innovació era, en aquells dies i valgui la redundància, una cosa nova i fins i tot incompresa en l'organització. "No van ser fàcil els primers anys, havíem de crear una cultura d'innovació dins de l'organització i fer entendre a tots el seu valor", ens comenta Christopher. Treballant estretament amb les 135 oficines d'UNICEF, les prioritats de la Unitat d'Innovació se centren en trobar solucions a les necessitats dels programes d'UNICEF en els entorns més complexos.

"No van ser fàcil els primers anys, havíem decrear una cultura d'innovació dins de l'organització i ferentendre a totsel seu valor", ens comenta Christopher.

 
Treballantestretament ambles 135oficines d'UNICEF, les prioritats de la Unitat d'Innovacióse centren entrobar solucionsa lesnecessitats delsprogrames d'UNICEF en elsentorns més complexos.
 

#MWC15: "La innovació estÀ salvanT vidEs"

"A UNICEF, la innovació és un90% innovació sociali un 10%innovació en tecnologia",afirma Fabian. "Respondre anecessitats locals ambpropostes llunyanes i globals no dóna resultats. Calprimer preguntar a les comunitatsquè necessiten, i nosaltres treballant ambjoves, universitats localsi altresorganitzacions preparem propostes quetecnològicament facilitin superar elsreptes als quals ells s'enfronten ", explicaChris.
 

Chris Fabian en el Mobile World Congress 2015

Convidat a participar a la taula rodona "Connected Citizens, Managing Crisis" del Mobile World Congress 2015 a Barcelona, ​​Christopher explica com un projecte del seu equip d'innovació, l'U-report, està permetent combatre la propagació de l'ebola a Libèria.

A través del programari de codi obert desenvolupat per UNICEF,RapidPro, el projecte U-report està permetent que més de 27.000 joves participin cada dia en el control i prevenció del virus de l'ebola, participant a través de preguntes i respostes sobre com reconèixer elssímptomes en un malalt, com rentar-se les mans per a la prevenció del contagi, practicar protocols d'enterrament adequats i altres formes essencials perprevenir la malaltia.

"Quan tenim visita de gent a les nostres oficines, s'esperen trobar els últims aparells en tecnologia i innovació, i només veuen mapes conceptuals i diagrames", ens explica Chris. "La seva sorpresa és majúscula en conèixer com mitjançant sistemes simples i accessibles per a tothom, UNICEF està contribuint a vèncer situacions com les provocades pel l'ebola" .
 
Post de Mark Frantz, UNICEF Comitè Catalunya