I tu sense assabentar-te'n!

Per Blanca Carazo, Responsable de Projectes de Cooperació d'UNICEF Espanya

Amb missatges com "has contribuït a reduir el 78% de les morts per xarampió a nens menors de 5 anys", i sota el lema 'I tu sense assabentar-te'n', la Campanya del Mil·lenni de Nacions Unides va presentar ahir una iniciativa de comunicació fresca i innovadora, en la qual ens recorden, a tu, a mi, a cada un de nosaltres, que, en la lluita contra la pobresa i la desigualtat, hem aconseguit èxits meravellosos entre tots.

En un moment en el qual se'ns incita a la corresponsabilitat per sortir de la crisi, en què de vegades sentim que com a persones i com a ciutadans hem tingut la impressió que les coses no van bé del tot, resulta refrescant aquesta campanya que ens recorda que també som responsables d'avenços i èxits incontestables que han millorat la vida de milions de persones a tot el món.
Tal com plantejava Amalia Navarro, Coordinadora de la Campanya del Mil·lenni, la gran història d'aquesta dècada d'Objectius del Mil·lenni és que hem fet davallar la mortalitat de nens menors de 5 anys de 12 milions el 1990 a 7,6 el 2010. O, tal com deia Josefina Maestu, Directora d'ONU-Aigua a Espanya,hem aconseguit la meta de reduir a la meitat el nombre de persones sense accés a l'aigua.I això és una cosa que no tots sabem (i agraeixo que ens ho recordin), i del que cada un de nosaltres es pot sentir orgullós, i que, espero, ens impulsarà a seguir-nos  involucrant i mobilitzant perquè aquest avenç continuï, perquè encara que de vegades se'ns oblidi, tots hi tenim alguna cosa a veure. I per començar, jo donaré resposta a la suggerent proposta d'aquesta campanya: faré donacions. Aquesta vegada no es tractarà dels meus diners o el meu temps; donaré el meu perfil de Facebook o de Twitter, i així comptar que tu, i els meus amics, els meus veïns, el conductor de l'autobús, la caixera del súper, i la professora dels meus fills, i jo mateixa hem contribuït a que 39 milions de nens vagin a escola. I així recordar que tenim la capacitat i la responsabilitat de contribuir (i de demanar als nostres governants) a reduir la pobresa i la desigualtat al món.
Siguiente paso en http://ytusinenterarte.org/. ¿Caminas conmigo?