Estat Mundial de la Infància: per què vam fer el vídeo de l'Anano?

Si estàs llegint això, probablement ja hagis vist el vídeo de l'Anano, una idea simple amb la qual els nostres companys d'UNICEF Geòrgia volien remoure la consciència de la seva societat i han acabat sacsejant la del món sencer.

El resultat ja el coneixes i, si no, t'animem a veure'l. L'aspecte de la petita condiciona la forma en què les persones la tracten, fins al punt de pensar que l'Anano vestida de persona sense llar podria arribar a robar-los.

El nostre mur de Facebook i el TL de Twitter s'han omplert de missatges d'indignació, sorpresa ireflexió. És increïble veure com els nostres seguidors a les xarxes socials s'han bolcat amb aquesta acció que acompanyava el llançament del nostre informe anual Estat Mundial de la Infància.

ESTAt MUNDIAL DE LA INFàNCIA: MILiONS D'infants pateixen DISCRIMINACIÓ A DIARI

L'objectiu del vídeo era destacar la discriminació que pateixen milions d'infants a tot el món per haver nascut en famílies sense recursos. A Geòrgia, aEspanya i a tots els països del planeta, es repeteixen diàriament escenes com les que viu l'Anano al vídeo, amb una diferència: aquests infants només viuen la part del rebuig i lamarginació.

Des d'UNICEF volem recordar que tots els nens i nenes mereixen tenir les mateixes oportunitats. Per això treballem perquè els governs de tot el món estableixin unsistema de protecció de la infància en tots els sentits.

ESTAt MUNDIAL DE LA INFàNCIA: CoM es va sentir l'ANANO DURANT EL RODAtgE?

Molts de vosaltres ens heu preguntat per l'Anano i per com es va sentir durant elrodatge. L'Anano és una actriu professional a la qual l'equip de rodatge va preparar a consciència abans de l'enregistrament d'aquest experiment. La nena sabia que la gent la tractaria de forma diferent i la seva mare estava en tot moment a prop per abraçar-la quan es cansava.

A més, l'equip de producció va estar constantment pendent de l'estat d'ànim de l'Ananoi deixaven de gravar quan la nena estava cansada o no li venia de gust seguir. En definitiva, van fer tot el possible perquè tot fos fàcil per a l'Anano, que està molt contenta amb el resultat.

ESTAt MUNDIAL DE LA INFàNCIA: GRàCIeS A TOtS!

Els companys de Geòrgia han aconseguit que milers de persones comparteixin icomentin el vídeo de l'Anano, ajudant-nos a visibilitzar la discriminació que pateixen milions d'infants cada dia. Als altres ens toca ara seguir lluitant perquè tots els nens i nenes gaudeixin dels seus drets.

Des d'UNICEF volem donar les gràcies a tots els que heu contribuït a encendre la metxa a les xarxes socials. Sense vosaltres, no hauria estat possible veure  l'Anano (i el que representa) a tantes i tantes pantalles.

Post per Lara Aparicio, storyteller d'UNICEF Comitè Espanyol