Dia Internacional de la Nena: de gran vull ser... lliure, independent i respectada!

"De gran vull ser doctora", "quan creixi m'agradaria ser professora", "vull estudiar infermeria"... Arriba el Dia Internacional de la Nena i, com cada 11 d'octubre, coneixem moltes històries de nenes que somien amb convertir-se en grans professionals en el futur.

Encara queda molt per fer, les dades demostren que, al món,cada vegada més nenes accedeixen a l'educació que els permetrà preparar-se per a l'etapa adulta. Gairebé 3 de cada 4 països han aconseguit arribar a la igualtat de gènere en l'ensenyament primari.

La formació ha demostrat ser essencial per reduir la bretxa de l'equitat entre homes i dones. No obstant això, aquesta igualtat mai serà real i completa si no ens enfrontem als grans reptes pendents que segueixen deixant a milions de dones brillants a l'ombra.

Per aconseguir-ho, l'adolescència és una etapa clau i moltes vegades oblidada. En aquests anys que marquen tant la nostra vida com a dones, en molts llocs del món se segueixen cometent veritables atrocitats contra el gènere femení.

dia de la nena: 700 MILiONS DE Nenes OBLIGADeS A CASAR-SE

El matrimoni infantil és una gran xacra per al desenvolupament de les nenes. Més de 700 milions de dones es van casar quan tenien menys de 18 anys, una xifra que seguirà augmentant en els propers anys si no actuem aviat.

La mutilació genital femenina, aquesta horrible pràctica mitjançant la qual es despulla a les nenes d'una part del seu cos, posa en perill la vida de totes les nenes que la pateixen. Es calcula que 130 milions de nenes i dones han estat víctimes de l'ablació.

Els abusos sexuals són una altra de les grans amenaces a les quals se segueixen enfrontant les dones. Aproximadament 1 de cada 10 nenes menors de 20 anys ha estat violada o sotmesa a un acte sexual forçat.

Darrere d'aquestes dades esgarrifoses, hi ha els hàbits socials que permeten que això passi. De res serviria que les nenes d'avui complissin demà el seu somni de convertir-se en grans professionals, si no treballem pel respecte real dels seus drets en totes les esferes de la seva vida.

Perquè, de gran, una nena pot voler serprofessora, doctora oinfermera però, sobretot, voldrà serlliure, independent irespectada.

Tu pots ajudar-nos a aconseguir-ho.Col·labora per protegir milers de nenes i adolescents.

Post escrit per Lara Aparicio Lorente, storyteller d'UNICEF Comitè Espanyol