Crisi de Síria: "Vam veure com les bombes destruïen casa nostra"

Post de Nicky Jansen, d'UNICEF als Països Baixos. 

Fa cinc mesos la Rand, de 8 anys, els seus quatre germans i germanes, els seus pares i els seus avis van fugir de Síria. Van arribar a Turquia, on van començar a viure en una petita tenda de campanya en un campament de refugiats.

Tenen les seves necessitats bàsiques cobertes: el menjar, l'aigua, l'habitatge i l'escola. Però eltrasllat ha estat difícil per a la Rand.

"Em sento feliç d'estar fora de perill, però en comparació amb la nostra casa a Idlib, em sembla una presó", explica la nena.

A la Rand li encanta anar a l'escola del campament, la qual rep el suport d' UNICEF, i ja ha après algunes paraules en anglès.

Està tractant de formar-se, perquè té grans plans per al futur: "vull ser metge". "Quan ho sigui tornaré a Síria, perquè hi ha molts ferits. Hem d'ajudar tothom", explica.

La Rand encara pot recordar cada minut de la sevaescapada de Síria. "Vam escoltar l'arribada dels avions, estàvem molt espantats".

"Vam sortir corrent de casa, ni tan sols vaig poder agafar res. Quan vaig mirar cap enrere vaig veure que les bombes destruïen casa nostra", continua la Rand. "Aquí no hi ha bombes. Em sento feliç d'estar fora de perill, tot i que no tenim molt".

CRISI de SíRIA: signa per la fi de la violència contra els infants

Des de l'inici del conflicte de Síria, més de 2,6 milions de persones han fugit als països veïns. Ja hi ha més de 1,2 milions d'infants sirians refugiats, com la Rand i els seus germans.

Ells i els nens sirians que s'han quedat dins del país porten 3 anys patint una violència atroç. Per això UNICEF i altres organitzacions s'han unit per demanar a tots aquells que tenen el poder d'acabar amb aquest horror que acabi el conflicte.

Els infants de Síria no han de suportar ni un sol dia més de patiment. Si vols unir-te a aquesta petició, deixa'ns la teva signatura aquí.