Crisi de Síria: alcem la veu per aquells que no poden fer-ho

Post de Mar Barbero, voluntària d'UNICEF Comitè Espanyol

Vaig arribar al setembre a UNICEF Comitè Espanyol per treballar com a voluntària, per convenciment i amb ganes.

En una època dura i complicada com aquesta resulta necessari, imprescindible, alçar la veu i aixecar la paraula,perquè és l'única arma de què disposem i, sobretot, per aquells que no poden fer-ho.

Al llarg de sis mesos al departament de comunicació he tingut l'oportunitat de manejar dades, llegir informesque cada dia proporcionen xifres més i més esgarrifoses. La República Centreafricana, Síria, el tifó de Filipines. Són molts els escenaris,massa les tragèdies.

a SíRIA, l'Alladín es juga la vida cada dia per diners

Avui em trobo davant de la fotografia de l'Alladíni el miro als ulls. És una imatge capturada per Niclas Hammarström, Fotografia de l'Any UNICEF 2013. Mostra la imatge d'un nen sirià. Un més que, amb valentia, s'obre pas entre la runa de la ciutat derruïda.
 
I puc imaginar-me la seva història. Des de fa ja tres anys l'Alladín observa, dia a dia i sense poder evitar-ho, com la seva ciutat s'esfondra, com casa seva, les cases dels seus veïns, les escoles, els comerços, han deixat pas al més absolut dels buits.
 
A les mans sosté un munt debales, enormes casquets, restes d'una batalla injusta que, en buidar-se, han esbiaixat vides.
 
L'Alladín no pot anar a l'escola. Ha d'ajudar la seva família. Amb només nou anys, ha trobat en aquests trossos de metall una manera de sobreviure. Els ven al mercat d'Alepmentre es juga la vida per trobar-los. "És un treball realment perillós, perquè a escassos 50 metres hi ha combats, estan lluitant... arrisca la seva vida cada diaper una mica de diners", explica el fotògraf autor de la imatge, en Niclas Hammarström.
 
Cada dia escoltem la veu del sofriment, posem cara al dolor i intentem que les vides dels seus protagonistes, les seves històries, traspassin el llindar dels informatius, saltin de la pantalla i arribin fins a nosaltres. Perquè són a prop, perquèno podem mirar cap a una altra banda mentre plouen bales a Alep, a Homs, en tants punts del planeta.
 
Volem que els infants de Síria recuperin allò que els pertany.
 
Per això demanem la teva signatura, perquè aquest conflicte acabi i acabi amb la por i el patiment de milions d'infants.