Ayen 1 - Desnutrició 0

L'Ayen té 10 mesos i viu al Sudan del Sud. La vam conèixer al setembre en un dels hospitals que rep el suport d'UNICEF en aquest país. En aquell moment, l'Ayen pesava 4,2 quilos, quan l'habitual per a una nena de la seva edat és pesar 7 quilos. Patia desnutrició aguda greu.

La seva mare ens va explicar que va tenir risc d'avortament durant tot l'embaràs perquè ella mateixa no tenia res per menjar. L'Ayen, la tercera dels seus tres fills, va arribar al món a casa isense assistència mèdica.

Però tenim una bona notícia! L'Ayen es recuperaa poc a poc. En només unes setmanes, i gràcies a l'aliment terapèutic que ha rebut a l'hospital, la nena ha guanyatpes i molta vitalitat. Ja pesa4,5 quilos i els metges esperen que segueixi millorant.

Encara queda un llarg procés de recuperació per davant, però tot sembla indicar que aquesta valenta lluitadora està guanyant la partida a ladesnutrició aguda greu.

Amb la teva ajuda, podem tractar a mésinfants com l'Ayen i salvar moltes vides de ladesnutrició infantil.

250.000 infantS pateixen DESNUTRICIÓ AGUDA GREu al SUDaN DEL SUd

L'Ayen és només una de les milers de nenes i nens que pateixen la falta d'accés a aliments al Sudan del Sud, un país jove molt castigat pel conflicte que es va iniciar al desembre de l'any 2013. Al voltant de 250.000 infants en aquest país pateixen desnutrició aguda greu, més del doble que abans que comencessin els enfrontaments.

La greu situació econòmica ha provocat que el preu dels aliments marqui un rècord històric. Els últims estudis revelen que 3,9 milions de persones s'enfronten a una inseguretat alimentària severa. La fam extrema empeny la població a lavora d'una catàstrofe en algunes zones del país.

LA fAm AMENAçA Al SUDaN DEL SUd

En els propers dies, la inseguretat alimentàriapodria agreujar-se fins convertir-se en fam en les regions en què la violència impedeix l'accés de l'ajuda humanitària. Algunes famílies expliquen que viuen ambun sol àpat al dia a base de peixi nenúfars.

Comença l'època de la collita, que sol millorar les condicions d'accés als aliments. No obstant això, gran part de la població, entre els quals es troben milers d'infants, seguirà a la vora de la catàstrofe nutricional a causa del conflicte.

Si vols ajudar a evitar que més nens i nenes morin per desnutrició, pots col·laboraramb la nostra campanya contra la desnutrició infantil. Perquè... ara no podem parar de salvar vides!