Ajuda a l'Equador: què puc fer?

Un terratrèmol com el de l'Equador ho arrasa tot al seu pas. A la pèrdua de vides humanes, més de 400 en aquest cas, i els ferits, més de 2.500, s'uneixen les destrosses en habitatges, escoles i hospitals, que produeixen el desconcert, el caos i la manca de serveis bàsics a milers de persones.

Les imatges de destrucció i dolor se succeeixen en les xarxes socials, les pantalles dels nostres televisors i les portades dels nostres diaris. I, llavors, a molts de vosaltres us ve la pregunta: com puc ajudar?

AjUDA a l'EqUADOR: Les necessitats són enormes

La destrucció ha estat molt forta a 6 províncies de l'Equador. Les necessitats de la població són enormes. Moltes infraestructures han estat malmeses. El sistema de salut està en situació d'emergència i en alguns llocs s'ha interrumput el servei d'aigua i electricitat.

En aquests moments, l'Equador viu amb l'esperança de trobar supervivents sota les runes. Per això, les primeres 72 hores són vitals en una emergència.

L'Equador necessita ajuda internacional. Governs d'altres països i organitzacions ja s'han posat en marxa. A UNICEF centrem la nostra resposta en ajudar i protegir a infants i famílies

Vosaltres des d'on sigui que us trobeu també podeu sumar-vos per ajudar l'Equador, a través de l'opció que preferiu:

  1. Des del teu telèfon, enviant un SMS solidari amb la paraula UNICEF al 38080, estaràs donant 4 euros que es convertiran en ajuda humanitària directa.
  2. Fent un donatiu a través de la nostra pàgina web o dels nostres comptes bancaris a:
  • Caixabank  ES39 2100 5731 70 0200005001
  • Santander  ES51 0030 8301 77 0000304271
  • ING DIRECT ES98 1465 0100 95 6000000000

​També podeu fer servir les nostres xarxes socials, Facebook, Twitter o Instagram per a que tothom sàpiga què està passant en aquesta emergència i quines són les necessitats de la població equatoriana. Quant més lluny arribi el missatge, més ajuda arribarà.

Ajuda a l'Equador: la societat espanyola respon

La societat espanyola respon en aquest tipus de catàstrofes. Així ho va demostrar fa gairebé un any, quan un terratrèmol de 7,9 graus en l'escala de Richter va destrossar el Nepal, deixant prop de 10.000 morts.

Un país que pateix un sisme d'aquestes característiques queda sumit en el caos. És important recordar que les autoritats i les organitzacions humanitàries han de ser el punt focal de tot l'ajut que va arribant. D'aquesta manera, els resultats d'aquesta ajuda seran molt més eficaços.

LA VOSTRA AJUDA, LA TEVA AJUDA, ÉS MOLT IMPORTANT AVUI.