Per tots els meus companys

Activitat per a celebrar el Dia Universal de la Infància
Aquest curs et proposem que feu brillar les bones idees que teniu per millorar el vostre entorn i que les celebreu en gran el 20 de novembre, Dia de la Infància. Entre tots podem elaborar un pla que faci d’aquesta celebració un fet memorable. Canviem les regles del joc!


Quan coneixem els nostres drets i ens unim per fer-los realitat, ens convertim en companys de tots aquells que comparteixen aquests mateixos drets, estiguin a la taula del costat o a l’altre punta del món. Cada nena i cada nen té uns drets que comparteix amb tota la resta d’infants i adolescents, sense excepció. Conèixer-los des de la primera infància i aprendre a participar per fer-los realitat en l’entorn proper és clau: la participació infantil és més que un joc de nens!

Aquest 20 de novembre el Dia de la Infància coincideix amb la celebració del 30è aniversari de la Convenció sobre els Drets de l’Infant. Una oportunitat única per celebrar el dia en gran impulsant aquests drets! Com? A cada aula hi ha autèntics experts a aconseguir que les coses surtin bé. Només necessiten un objectiu, un bon pla i algú que doni ales al seu potencial. T’hi uneixes? 

 

Vacuna del buen trato

Desenvolupament de competències

Aquesta activitat té com a finalitat que els estudiants defineixin un objectiu i desenvolupin un projecte per aconseguir-ho, reforçant les seves competències de participació, treball en equip i planificació. En funció de la seva edat, podran desenvolupar habilitats i adquirir eines i coneixements que els serviran per a tota la vida. Descobreix més en la fitxa d'activitat..

1.    Escolliu un tema


Anima la teva aula a escollir un tema que els preocupi especialment i que vulguin reivindicar en el Dia de la Infància. Podeu fer una consulta a l’aula i escollir per votació el problema específic sobre el qual voleu treballar. Amb quin dret de la infància es relaciona el problema que heu escollit? A la fitxa de l’activitat trobareu més idees per desenvolupar aquesta consulta.

2. Descarrega el quadern de planificació

Descarrega aquí el quadern en PDF amb pautes i idees per desenvolupar a l’aula una acció en relació amb el problema que voleu abordar. Celebrareu una festa? Dureu a terme una campanya? Una marxa? Feu servir els esquemes i suports metodològics del quadern per preparar un esdeveniment entre tots.

Si us plau, omple aquest formulari per descarregar-te el PDF:

* Per què demanem aquestes dades?:

 

Aquesta informació ens ajuda a millorar la nostra feina:

  • Les dades de contacte sobre el vostre centre ens permeten donar-vos suport, en el cas que en necessiteu.
  • Les dades sobre l’activitat ens ajuden a saber quins temes preocupen a la infància i orienten les nostres propostes.

Gràcies!

Sobre quin tema ha escollit treballar l’alumnat? *

Amb quin dret de la infància està relacionat? *