Feliç 50 aniversari!

Per Dailo Allí, cap de premsa d’UNICEF España

Vaig arribar a la Casa d’Amèrica una hora abans de l’inici de l’acte, i a la porta ja es presagiava que seria una tarda divertida, dedicada a la infància. Els nens zigzaguejaven per l’edifici i pel jardí, envoltant el lloc de riures i alegria.

Quan va arribar l’hora, allà estaven, puntuals a la cita,LubinaiLunicefambaixadors d’UNICEF España, que van parlar de l’arribada d’UNICEF al nostre país per atendre els nens espanyols que van patir les conseqüències de la Guerra Civil.

A més, durant una xerrada entre els Lunnis i la nostra directora executiva, Paloma Escudero, els personatges de TVE van recordar que ara des d’Espanya es contribueix, a través dels programes d’UNICEF a més de 150 països, a canviar les vides de milions de nens.

D’altra banda, es va rendir homenatge a Emilio Aragón, Miliki, ambaixador d’UNICEF España des de l’any 2000. Va ser inevitable recordar la primera vegada que el vaig veure en directe, quan jo només tenia 3 anys.

Mentre escoltava les paraules de la seva dona i veia les fotos de Miliki, rememorava les cançons amb les quals vaig créixer i que taral·lejava a tota hora: La Gallina Turuleca,Susanita tiene un ratón, etc. La gran sorpresa va ser escoltar-les en la veu de CantaJuego, que van fer ballar les més de 300 persones allí congregades.

Va ser emocionant estar allí juntament amb els nens, l’argument del nostre treball, i recordar que la nostra missió com a treballadors d’UNICEF España és aconseguir que aquestafelicitat a la qual tenen dret tots elsinfants del món pugui ser realitat.

Feliç 50 aniversari!