Coneix-nos: Iker de Urrutia, República Centreafricana

L'Iker de Urrutia és especialista en Emergències. 

Actualment treballa per donar resposta humanitària a lesnecessitats causades pelconflicte a la República Centreafricana.

"Per a mi treballar amb UNICEFés una satisfacció immensa ja que em permet veure l'impacte que tenim en la vida concreta denens i nenes que estan patint tots els dies entre bales i detonacions enmig d'un conflicte bèl·lic".

L'Iker, bilbaí, es refereix a la situació que es viu a la República Centreafricana, on UNICEF treballa des del 1968. Actualment hi ha 144 membres d'UNICEF en diferents ciutats del país.

Ell hi és des del mes d'agost. Abans va treballar al Camerun i Haití.

República Centreafricana: 2,3 milions d'infants afectats

Quan l'Iker parla dels nens que pateixen entre bales, està pensant en els 2,3 milions de nens afectats pel conflicte a la República Centreafricana.

La violència i el reclutament forçós, a més de la manca de serveis bàsics, aliment i refugi, són els majors problemes als quals s'enfronta la infància.

Més de 625.000 persones, de les quals la meitat són infants, estan desplaçades a l'interior del país.

Gràcies al treball d'UNICEF i els seus aliats més de 183.000 persones tenen accés a aigua potable,150.000 nens han estat vacunatscontra el xarampió i 23.000 participen enprogrames d'aprenentatge.

Però queda molt per fer per respondre a les necessitats humanitàries de la població durant el 2014.

Per això UNICEF ha fet una crida de 45,4 milions d'euros.