Terratrèmol al Nepal: què sent un infant?

Et proposem que, per un moment, imaginis que tens 20, 30 o 40 anys menys i que tornes a ser un infant. És dissabte al matí, així que no tens col·legi i pots jugar a tot el que tu vulguis.

Els teus pares estan esmorzant a la cuina mentre tu i els teus germans correu pel passadís. Abans heu estat a la sala jugant a ser botiguers. Quins records, oi?Tot d'una, just quan aneu a baixar al parc per saltar a lacorda, el terra de casa teva es comença a moure. Tot l'edifici trontolla. Intentesmantenir-te dempeus, però caus a terra.Els teus germans petits comencen a plorar. Tens molta por i no entens què passa. Estàs vivint el teuprimer gran terratrèmol.Els teus pares surten corrent de la cuina i us agafen en braços. Baixeu les escales per reunir-vos al carrer amb la resta de veïns. Des de fora, veus com l'edifici on vius s'enfonsa. Sembla que es va a caure.Tothom està molt espantat.Quan el tremolor s'acaba, mires al teu voltant. L'edifici segueix aquí, encara que li falten algunes parts.Hi ha molta gent plorant. No només els nens i nenes, també els grans. Tots estanparalitzats.A poc a poc, comença a fer-se de nit. Vols tornar a casa a per les teves joguines i llibres preferits, però els teus pares no et deixen. Diuen que és perillós.Tens fred i gana. La teva mare buscamantes amb què abrigueu-vos. Diu que aquesta nitdormiu al carrer. El que no et diu és que no serà l'única. La terra no deixa de tremolar; t'assabentes que és el que volen dir lesrèpliques, mai abans havies sentit aquesta paraula.

TERRATRÈMOL AL NEPAL: TORNADA ENRERE EN UNS SEGONS

Ja han passat més de dues setmanes des del terratrèmol. El teu pare està a l'estació d'autobusos intentant aconseguir un bitllet per sortir de la ciutat, cap a un lloc més segur.Tu ets a la cua del repartiment de menjar amb la teva mare, a prop del campament en el qual vius des del terratrèmol. És llavors, quan començaves a sentir-te una mica més segur, quan la terra torna a tremolar. Tan fort com ho va fer la primera vegada.Quan tornes al campament, els teus veïns s'arremolinen al voltant del teu edifici, que s'haensorrat completament. Ja no tornaràs mai a casa teva, ni tornaràs a veure les teves coses preferides.Ara només pots pensar en el terra fred de plàstic de latenda de campanya en la que portes dormint tants dies i en què sembla que passaràs molts més. Si almenys poguessis anar al col·legi per tornar a veure als teus amics ... Però la majoria d'escoles estan tancades perperill d'ensorrament.Tornes a la botiga i t'emboliques entre les mantes.Estàs molt trist.Et sents sol, tens por. Tanques els ulls i desitges amb totes les teves forces que tot s'acabi.

TERRATRÈMOL AL NEPAL: ELS INFANTS NECESSITEN AJUDA URGENT

Elsnens i nenes del Nepal han viscut experiènciessimilars a aquesta en els dosterratrèmols que ha sofert elNepal en menys de tres setmanes.Les històriesd'alguns d'ells són fins i tot més aterridores, ja que han perdut els seus familiarsmés propers.Aquests infants et necessiten. Necessitentota l'ajuda possibleper recuperar la normalitat en les seves vides com més aviat.Si pots, dóna.

Post escrit per Lara Aparicio, storyteller d'UNICEF Comitè Espanyol