Per tots els meus companys

Activitat per a celebrar el Dia Universal de la Infància
Este curs vos proposem que feu brillar les bones idees que teniu a fi de millorar el vostre entorn i que les celebreu d’una manera molt especial el 20 de novembre, Dia de la Infància. Entre tots podem elaborar un pla que convertisca esta celebració en un fet memorable. Canviem les regles del joc!


Quan coneixem els nostres drets i ens unim per tal de fer-los realitat, ens convertim en companys de tots aquells que compartixen estos mateixos drets, tant si seuen al pupitre del costat com si són a l’altra banda del món. Cada infant té uns drets que compartix amb els altres infants i adolescents, sense excepció. Conéixer-los des de la primera infància i aprendre a gestionar-los per tal de fer-los realitat en l’entorn pròxim és clau: la participació infantil és més que un joc de xiquets!

Este 20 de novembre, el Dia de la Infància coincidix amb la celebració del 30é aniversari de la Convenció sobre els Drets de l’Infant. Una oportunitat única per a celebrar el dia de manera especial impulsant estos drets! Com? A cada aula hi ha autèntics experts a aconseguir que les coses isquen bé. Només necessiten un objectiu, un bon pla i algú que done ales al seu potencial. T’hi unixes? 

 

Vacuna del buen trato

Desenvolupament de competències

Esta activitat té com a objectiu que els estudiants definisquen un objectiu i elaboren un projecte per tal d’assolir-lo, reforçant les seues competències de participació, treball en equip i planificació. Segons l’edat, podran cultivar habilitats i adquirir eines i coneixements que els serviran per a tota la vida.

1.    Trieu una qüestió


Anima els alumnes a triar una qüestió que els preocupe de manera especial i que vulguen reivindicar durant el Dia de la Infància. Podeu fer una consulta a classe i decidir per votació el problema específic sobre el qual voleu treballar. ¿Amb quin dret de la infància es relaciona el problema que heu triat? En la fitxa de l’activitat hi ha més idees per a fer esta consulta.

2. Descarrega el quadern de planificació

Descarrega ací el quadern en PDF amb pautes i idees per a fer a classe una acció en relació amb el problema que voleu tractar. Muntareu una festa? Mamprendreu una campanya? Fareu una marxa? Feu servir els esquemes i les ajudes metodològiques del quadern per a preparar una activitat entre tots.

Per favor, emplena este formulari abans de descarregar el PDF:

* Per què demanem estes dades?:

 

Esta informació ens ajuda a millorar el nostre quefer:

  • Les dades de contacte sobre el vostre centre ens permeten donar-vos ajuda en cas que siga necessari.
  • Les dades sobre l’activitat ens ajuden a saber quines qüestions preocupen la infància i orienten les nostres propostes.

Gràcies!

Sobre quin tema ha triat treballar l’alumnat? *

Sobre quin tema ha triat treballar l’alumnat? *