Dia Mundial del Rentat de Mans: eina potent contra la mortalitat infantil

El Dia Mundial del Rentat de Mans, que se celebra avui, serveix per recordar que aquesta pràctica simple ajuda a salvar vides.

El rentat de mans és una de les mesures senzilles amb les quals es pot reduir la mortalitat infantil. 

Des d'UNICEF Comitè Espanyol hem posat en marxa la campanya Ara no podem parar per recordar que, malgrat els avenços, més de 17.000 infants menors de cinc anys moren cada dia per causes que es poden evitar amb mesures tan senzilles como tenir vacunesaigua higiene o una nutrició adequada.

ARA NO PODEM PARAR DE SALVAR VIDeS

"El rentat de mans amb sabó és una de les 'vacunes' més barates i eficaces contra les malalties virals, des de la grip estacional al refredat comú, però també per aturar la propagació de l'Ebola", explica Sanjay Wijesekera, director dels programes mundials d'Aigua, Sanejament i Higiene d'UNICEF. 

Les xifres publicades recentment per UNICEF i l'Organització Mundial de la Salut indiquen que més de 340.000 infants menors de 5 anys, gairebé 1.000 al diavan morir el 2013 a causa de malalties diarreiques per la manca d'aigua potable, de sanejament i d'higiene bàsica.
 

QuÈ pOTS Fer tU pEr aTURAR la mortaliTaT infantil?

Per contribuir al treball d'UNICEF contra la mortalitat infantil pots:

  • Fer una donació en línia.
  • Enviar un SMS amb la paraula UNICEF al 28028*: 1,20 euros íntegres per UNICEF. Amb aquesta quantitat es pot vacunar un infant contra diverses malalties mortals o costejar el tractament contra la desnutrició per a un infant durant un dia.
  • Fer un donatiu per telèfon al 902 31 41 31
  • Sumar-te a la nostra comunitat d'optimistes i convèncer els teus amics i coneguts que mai hem estat tan a prop d'acabar amb la mortalitat infantil. Pots descargar-te el nostre kit de supervivència i ajudar-nos a difondre el missatge en les teves xarxes socials. 

*IMPORT DEL SERVEI DE SMS 1,20€ ÍNTEGRE PER A UNICEF. Vàlid per Movistar, Vodafone, Orange, Yoigo i Euskaltel. Número sense finalitats comercials. Operat per UNICEF. N.atn.clte: 902228028, [email protected]. Informació legal i protecció de dades: www.unicef.es