Protecció de la infància des de l'entorn escolar

El coordinador/a de benestar i protecció. Recomanacions per a l'aplicació de la LOPIVI als centres educatius.

 

Portada del documento "Protección de la infancia desde el entorno escolar"

 

Aquest document  té com a finalitat contribuir al desenvolupament de les mesures necessàries per a la incorporació als centres educatius de la figura del coordinador/a de protecció i benestar, un perfil professional clau per poder avançar en la garantia del dret a la protecció de la infància en i des de l'educació. Versió disponible en català.

 

DescarREga el PDF

 

Les recomanacions que conté el document al voltant de les seves funcions, requisits formatius i mecanismes de designació busquen iniciar un debat expert que contribueixi al desenvolupament normatiu i a la mobilització dels recursos necessaris per assolir els objectius exposats en la LLei Orgànica de protecció a la infància i l'adolescència (LOPIVI) que es concretaran a través de l'Estratègia per a l'eradicació de la violència sobre la infància i l'adolescència.


Conceptes clau: protecció de la infància i l'adolescència, Llei Orgànica integral de protecció a la infància i l'adolescència (LOPIVI), dret a la protecció, Convenció sobre els Drets de l'Infant, coordinadors de protecció, gestió educativa, normativa educativa, recurssos educatius.

Adreçat a: grups parlamentaris, conselleries d'educació i drets socials, centres educatius, equips directius.

Data de publicació: octubre de 2021

Edita: UNICEF Espanya

Más sobre el derecho a la protección en las aulas

 

Captura de pantalla d'un vídeo on apareix un infant parlant davant uns micròfons

5 vídeos per tractar a l'aula els riscos de les xarxes

Aquests 5 vídeos són curts però estan plens de missatge i ens ajudaran a abordar a l'aula alguns riscos de les xarxes s…

Captura del video

Vídeo: Els ODS i el dret a la pau

Descubreix amb l'Ody la importància de la pau i la no-violència per al desenvolupament sostenible

El centre educatiu és un espai protector

El centre educatiu és un espai protector

Abordem les diferents mesures i activitats que impulsen els centres educatius per crear assegurar entorns educatius pro…

Participació infantil i adolescent a l'àmbit escolar

Cuadro con los conceptos: interés superior, clima escolar, visión global, colaboración, responsabilidades, proactividad, conocimiento y participación.

Claus del dia a dia per a la protecció de la infància en els centres educatius

Quin paper tenen les escoles, col·legis i instituts en la prevenció de la violència? Et presentem algunes claus d'acció.