Organitza la teva cursa Gotes per al Níger

Les curses de gotes se celebren cada primavera, omplint de solidaritat els centres educatius i duent aigua, sanejament i higiene als nens i nenes del Níger. Aquest curs volem donar accés a aigua, higiene i sanejament a més de 100.000 nens i nenes. Cada gota compta!

 

Gotas para Níger: pon tu gota

Imatge: ©UNICEF Niger /Vicent Tremeau  
 

Cada cop són més els centres educatius que al llarg del curs organitzen curses solidàries per donar suport als programes d’UNICEF al Níger. Vols que el teu centre s’uneixi a una cursa Gotes per al Níger? Organitza la teva cursa i posa la teva gotaActualment només el 15% de les escoles rurals del Níger tenen aigua potable. Les dificultats d'accés a l'aigua potable afecten negativament la salut, la nutrició i les possibilitats de desenvolupament de 3 milions de nens i nenes en edat escolar.

Portant aigua a les escoles del Níger aconseguim dos objectius: protegir la salut dels estudiants i incrementar les taxes de matriculació i permanència a l'escola. A més a més, les fonts instal·lades en els centres educatius beneficien tota la comunitat oferint un punt proper d'accés a aigua potable que les famílies poden utilitzar. I si entre tots suméssim gotes suficients com per portar aigua a 10.000 nens i nenes més?

Les carreres de gotes són una activitat esportiu-festiva en què pot participar tothom. Els familiars i amics dels participants poden patrocinar-les, contribuint a reunir més gotes per al Níger. Les carreres de l'aigua permeten als centres educatius organitzar un esdeveniment esportiu-solidari que uneix alumnat, docents i famílies en l'assoliment d'un objectiu comú: la millora de la supervivència infantil al Níger, a través de la millora de l'accés a aigua, higiene i sanejament de la població.

Inscriu-te ! tots els centres educatius estan convidats a participar. La inscripció i els materials que s'ofereixen són gratuïts. Cada centre pot personalitzar l'activitat com cregui convenient. El fonamental és que els participants entenguin i valorin l’impacte que la seva acció pot tenir en l'assoliment dels drets dels nens i nenes de tot el món.

 

EL MEU CENTRE VOL PARTICIPAR, QUINS PASSOS HE SEGUIR?

1.  Omple el formulari d’inscripció

2. El centre rep dorsals per als participants. És important fer la inscripció com a mínim 15 dies abans de la cursa perquè arribin a temps. 

3. El centre decideix la data de la prova, el lloc i el disseny del circuit. La setmana del 22 de març, Dia Mundial de l’aigua, pot ser una data idònia però es pot celebrar en qualsevol moment de l’any.

4. Els participants es marquen un objectiu econòmic individual, consensuat amb els pares o tutors legals, i l’anoten en la cartilla del Bidó solidari. A continuació busquen patrocinadors entre familiars i amics i els demanen una aportació econòmica per cada volta al circuit que completin. En este moment cada participant ha d’informar sobre el propòsit de la campanya Gotes per al Níger.

5. Els diners recollits s’entreguen al centre educatiu i s’envien a UNICEF ingressant-los en el compte corrent del 
Banc Sabadell ES40 0081-5197-50-0001108215

6. Podeu publicar al blog fotos i vídeos sobre aquesta activitat. Recorda iniciar la sessió per poder editar el teu post. També pots difondre la vostra activitat a través de les xarxes socials #GotesPerAlNiger, ens agradarà molt tenir notícies de la vostra cursa.

7. Tots els centres participants estaran reconeguts com a Centre Col·laborador de la campanya Gotes per al Níger.

 

Imatge: ©UNICEF Niger/H. Dicko

Gota a gota

Informació i recursos perquè la teva campanya sigui molt més que una cursa.