Cursos d'especialització en educació en drets UNED/UNICEF

  •  El període de preinscripció estarà obert fin el 5 de setembre del 2022. Tots dos cursos comencen a principis d'octubre.

  • Un dels cursos aborda l'Agenda 2030 amb un enfocament de drets; l'altre tracta sobre la figura del coordinador/a de benestar i protecció als centres educatius.

Una mujer toma notas frente a un portátil

 

La UNED i UNICEF tornen a llançar els dos cursos d'especialització en educació en drets que ja es van oferir el 2021. Un dels cursos aborda l'Agenda 2030 amb un enfocament de drets; l'altre tracta sobre la figura del coordinador/a de benestar i protecció als centres educatius. La bona acollida de la primera edició d'aquests cursos ha fet possible una segona edició dels mateixos. L´inici de les classes serà el 3 d´octubre i la preinscripció estarà oberta durant l´estiu fins al 5 de setembre.

 

Reimaginar l'educació per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (Agenda 2030)

El curs d'especialització sobre l'Agenda 2030 desenvoluparà les competències necessàries per a l'abordatge dels Objectius de Desenvolupament sostenible als centres educatius, en promoure especialment la participació infantil i adolescent i l'equitat de gènere. A més, aquest curs proporcionarà eines i metodologies que impulsin l'educació en drets d'infància i ciutadania global per al desenvolupament sostenible, enfortint el coneixement dels drets recollits a la Convenció sobre els Drets de l'Infant. En aquesta edició es farà un especial èmfasi  en l'exposició d'exemples relacionats amb l'abordatge a l'aula del canvi climàtic i la sostenibilitat mediambiental degut a l'increment de l'interès que aquest tema suscita en l'àmbit educatiu.

 

Coordinadores de benestar i protecció: el dret a la protecció de la infància a l'àmbit educatiu

El curso sobre "Coordinadores de bienestar y protección: el derecho a la protección de la infancia en el ámbito educativo" busca proporcionar conocimientos que permitan a los docentes desarrollar actividades de prevención de la violencia contra la infancia en el ámbito escolar, enmarcándose en la Ley de Protección a la Infancia. De esta manera, se pondrá a disposición las herramientas metodológicas necesarias para conseguir que los diferentes miembros de la comunidad educativa colaboren conjuntamente en la construcción de un entorno seguro para la infancia, permitiendo identificar situaciones de violencia contra las niñas y niños.

El curs sobre "Coordinadores de benestar i protecció: el dret a la protecció de la infància a l'àmbit educatiu" té com a objectiu proporcionar coneixements que permetin als docents desenvolupar activitats de prevenció de la violència contra la infància a l'àmbit escolar, emmarcant-se a la Llei de Protecció a la Infància. D'aquesta manera, es posaran a disposició les eines metodològiques necessàries per aconseguir que els diferents membres de la comunitat educativa col·laborin conjuntament en la construcció d'un entorn segur per a la infància, en permetre identificar situacions de violència contra les nenes i els nens.

 

Fes la preinscripció abans del 5 de setembre

Cada curs té una càrrega lectiva de 75 hores, des del 3 d'octubre fins el 19 de desembre de 2022, i s’emmarca dins del programa de Formació permanent de la UNED i del Pla Nacional de Formació al Professorat.
La data límit per la preinscripció és el 5 de setembre

Les persones interessades a fer qualsevol d'aquests dos cursos, dirigits únicament a personal docent i directiu en actiu dels centres educatius reconeguts com a oficials pel Ministeri d'Educació i Formació Professional, han de presentar:

  • El formulari de preinscripció de la UNED.
  • La fitxa de registre de l’INTEF, de participants en activitats de formació permanent del Ministeri d’Educació i Formació professional.
  • Adjuntar el certificat del centre on presta servei com a docent.
  • Una còpia del DNI.

 

Descarrega les instruccions de preinscripció en PDF:

Curs ODS   Curs Protecció

 

Com que les places són limitades, el personal docent i directiu dels centres reconeguts o candidats com a Centres Referents en Educació en Drets d'Infància i Ciutadania Global tindrà prioritat a l'assignació de places.

 

Vols que el teu centre sigui una escola en drets?

Descobreix les nostres propostes i activitats perquè l'educació sigui la base del dret a desenvolupar el màxim potencial de cada estudiant i per dotar nens, nenes i adolescents de criteri i eines per construir entre tots un món més equitatiu, solidari i sostenible.

Infórma't