La UNED i UNICEF llancen dos cursos d'especialització en educació en drets

La UNED i UNICEF ofereixen dos cursos d'especialització en educació en drets d'infància: un sobre l'Agenda 2030 i un altre sobre la nova figura del coordinador/a de protecció. Et pots pre-inscriure abans del 8 de setembre. 

© UNICEF/UNI369630/Filippov
© UNICEF/UNI369630/Filippov

 

Ja està oberta la pre-inscripció tant per al curs d'especialització "Reimaginar l'educació per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (Agenda 2030)" com per "Coordinadors de benestar i protecció: el dret a la protecció de la infància en l'àmbit educatiu "

El curs d'especialització sobre l'Agenda 2030 desenvoluparà les competències necessàries per a l'abordatge dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en els centres educatius, promovent especialment la participació infantil i adolescent i l'equitat de gènere. A més, aquest curs proporcionarà eines i metodologies que impulsin l'educació en drets d'infància i ciutadania global per al desenvolupament sostenible, enfortint el coneixement dels drets recollits en la Convenció sobre els Drets de l'Infant.

Per la seva banda, el curs sobre "Coordinadores de benestar i protecció: el dret a la protecció de la infància en l'àmbit educatiu" busca proporcionar coneixements que permetin els docents desenvolupar activitats de prevenció de la violència contra la infància en l'àmbit escolar, emmarcant-se en la Llei de protecció a la infància.  D'aquesta manera, es proposaran eines metodològiques necessàries per aconseguir que els diferents membres de la comunitat educativa col·laborin conjuntament en la construcció d'un entorn segur per a la infància, tot permetent identificar situacions de violència contra les nenes i els nens.

Pots fer la pre-inscripció abans del 8 de setembre

Cada curs té una càrrega lectiva de 75 hores, començarà el 4 d'octubre fins el 20 de desembre de 2021, emmarcant-se dins el programa de Formació Permanent de la UNED i del Pla Nacional de Formació al Professorat. La data límit per pre-inscriure serà el 8 de setembre.

Les persones interessades a realitzar qualsevol d'aquests dos cursos, dirigits únicament a personal docent i directiu en actiu dels centres educatius reconeguts com a oficials pel Ministeri d'Educació i Formació Professional, necessitaran omplir el formulari de pre-inscripció de la UNED, la fitxa de registre de l'INTEF, de participants en activitats de formació permanent del Ministeri d'Educació i Formació Professional, adjuntar el certificat del centre en el qual presta servei com a docent i una còpia del DNI.

Com que les places són limitades, el personal docent i directiu dels centres reconeguts o candidats com a referents en educació en drets d'infància i ciutadania global tindran prioritat en l'assignació de places.

A continuació podràs descarregar-te les instruccions per tramitar la pre-inscripció, incloent tots els formularis necessaris. Assenyalem que tots els materials i la docència seran impartits en espanyol. 

Reimaginar l'educació per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (Agenda 2030) 

Coordinadores de benestar i protecció: el dret a la protecció de la infància en l'àmbit educatiu