En Pocoyó i els seus amics ens ensenyen els drets de la infància

Pocoyo y UNICEF

En Pocoyó i els seus amics ens ensenyen els drets de la infància en uns vídeos i fitxes per pintar especialment dissenyats per a nens i nenes d'educació infantil. Aquests recursos per a l'aula vénen acompanyats d'una activitat didàctica, que permetrà als més petits començar a conèixer la Convenció sobre els Drets de l'Infant a l'aula.
Aquesta col·laboració d'en Pocoyó amb UNICEF forma part de l'acord de col·laboració signat per Zinkia i UNICEF Espanya el maig de 2011 per a la difusió dels drets de l'infant entre el públic infantil. La Convenció sobre els Drets de l'Infant recull els drets de totes les persones menors de 18 anys. Tots han de conèixer-los i saber que els drets estan íntimament relacionats amb les nostres responsabilitats cap als altres.

Fitxes per pintar:


El quadern conté 8 fitxes per pintar, una per cada dret explicat per en Pocoyó.

Fichas para colorear

>> Descarregar fitxes

Vídeos:

Missing fitxer.

Dret a la igualtat: En Pocoyó, l'Eli i la família Alien ens mostren que tots els nens tenen dret a no ser tractats de diferent manera per raó de la seva cultura, religió, origen, idioma o sexe.
>> Veure vídeo

Derecho a la identidad

Dret a la identitat: En Pocoyó, l'Eli i l'Ànec s'esforcen per identificar els seus nous amics i reunir-los amb les seves famílies. Tots els nens i nenes tenen dret a ser inscrits en néixer, a un nom i a una nacionalitat, a conèixer als seus pares i a ser cuidats per ells.
>> Veure vídeo

Derecho a la familia

Dret a la família: L'Aranyeta no té família? Aquest vídeo ens recorda que tots els nens tenen dret a tenir una família que els estimi, que els orienti, a no ser separats d'ella si no és necessari per al seu benestar i a que l'Estat l'ajudi per aconseguir-ho.
>> Veure vídeo

 

Derecho a la salud

Dret a la salut: L'Ànec s'ha posat malalt! L'Eli i en Pocoyó faran el possible perquè es recuperi. Tots els nens i nenes tenen dret a cures mèdiques, a desenvolupar hàbits saludables, sense drogues, i a viure en un lloc sense contaminació i agradable.
>> Veure vídeo

Derecho a la participación

Dret a la participació: L'Ànec i l'Eli tenen opinions diferents i no es posen d'acord. En Pocoyó els anima a participar i a tenir en compte les opinions de l'altre, perquè els nens i nenes tenen dret a expressar les seves opinions i que aquestes siguin tingudes en compte per les seves famílies, els seus educadors i les autoritats, així com a rebre una informació adequada dels temes que els afectin.
>> Veure vídeo

Derecho al juego

Dret al joc: En Pocoyó, l'Eli, l'Ànec i l'Ocellet es diverteixen jugant i ens mostren que el joc és un dret de la infància i que totes les persones menors tenen dret a disposar de temps, companys i espais per jugar i desenvolupar-se.
>> Veure vídeo

Derecho a la educación

Dret a l'educació: En Pocoyó i l'Ànec aprenen moltes coses a l'escola, però també hi ha lloc per a la Valentina! Tots els infants tenen dret a una educació gratuïta, de qualitat i que els converteixi en ciutadans preocupats pel compliment dels drets humans a tot el món.
>> Veure vídeo

Derecho a la protección

Dret a la protecció: En Marcià s'ha tornat boig! Vol que en Pocoyó i els seus amics facin coses que són perilloses per a ells. Ells li recorden que tots els nens i nenes tenen dret a viure en pau, i a ser protegits contra qualsevol agressió o perill.
>> Veure vídeo Els vídeos i altres recursos poden trobar-se també al web de Pocoyó.
_______________________________________
Imatges: Pocoyo ™ & © 2005 Zinkia Entertainment S.A.

 

Participa al blog

Cada setmana passen coses noves en els centres enredats i aquest és el lloc per compartir les vostres experiències. També trobaràs aquí informació d'última hora sobre novetats relacionades amb l'Educació per al Desenvolupament. Contribueix amb les notícies de les activitats que desenvolupi el teu centre! (Recorda iniciar sessió per poder publicar el teu notícia).

Comparteix