Viatge de socis al terreny: quan els ulls confirmen allò que el cor decideix

En general, la decisió de fer-se soci d'una organització com UNICEF es compon d'una gran dosi de confiança basada en la imatge de marca, el bon nom de l'organització, la causa a la que es dedica ...

Molt poques vegades aquesta decisió se sustenta en haver conegut de primera mà el treball de l'organització al terreny. És més aviat gairebé un acte de fe guiat per la generositat i les ganes d'ajudar. Una decisió presa amb el cor.

UNICEF Comitè Espanyol ha organitzat el primer viatge de socis al terreny per donar l'oportunitat als nostres socis de comprovar que la decisió que un dia van prendre d'unir-se a nosaltres va ser molt encertada. I així ens ho han corroborat després de visitar al Senegal i Ghana programes de salut, educació, protecció i aigua, sanejament i higiene que UNICEF està duent a terme en aquests països.

Sis socis i els seus acompanyants han pogut viatjar després del sorteig realitzat entre els més de 1.300 participants. El nostre objectiu era que aquest grup conegués en profunditat el treball d'UNICEF al terreny perquè ells mateixos i amb les seves pròpies paraules el poguessin explicar als més de 310.000 socis que avui formem part d'UNICEF Comitè Espanyol.

"Jo quan em vaig fer sòcia d'UNICEF tenia pocs o cap dubte que l'ajuda arribava, però després d'haver viatjat a Ghana i haver-ho vist, doncs és clar que arriba, per descomptat que sí que fa una diferència. Amb les contribucions que fem els socis de manera individual es posen en marxa moltíssims projectes que ajuden els nens i nenes, les seves famílies i signifiquen una veritable diferència en la qualitat de vida d'aquests infants i en les oportunitats que poden tenir ", m'explicava la Meysi Pérez Cheng, sòcia d'UNICEF des de fa gairebé un any.

És una satisfacció per a tots els que treballem a UNICEF escoltar que, fins i tot abans d'haver viatjat, els nostres socis ja confiaven plenament en què l'ajuda arriba. Però veure que el viatge ha superat les seves expectatives, corroborant la decisió que un dia van prendre i afermant encara més el seu compromís, és, a més, una inspiració extraordinària per seguir treballant en la nostra missió de garantir els drets de tots els infants en qualsevol lloc del món .

Per a nosaltres, a més és molt important que cadascun dels nostres socis comprengui la importància que té la seva ajuda, perquè com em comentava la Paqui Moreno, sòcia d'UNICEF des de fa 17 anys, "encara que cadascun pensem que realment podem fer molt poquet (...), la teva petita aportació aquí es fa molt gran".

 
En aquesta ocasió no aplica el refrany "veure per creure", ja que els nostres socis creuen abans de veure. Aquest viatge ha estat un "veure per confirmar", per tenir encara més certesa que l'ajuda arriba i ho fa de forma efectiva i eficient, molt ben gestionada pels equips de professionals i voluntaris d'UNICEF en el terreny.

"Jo pensava que UNICEF feia escoles, hospitals, menjadors ... dels que es beneficiaven milers de nens i nenes. Però no és així. UNICEF va més enllà, ajudant a organitzar i estendre la sanitat des de baix, des del primer nivell; donant suport a la construcció de latrines a les escoles, la distribució de vacunes, campanyes d'higiene, el registre del naixement ... ", explicava al seu retorn Víctor Jaume, que porta 8 anys sent soci d'UNICEF.

Ja de tornada, ens adonem que l'objectiu del viatge s'ha complert i que volem que molts més socis tinguin l'oportunitat de confirmar amb els seus ulls la decisió que de cor un dia van prendre. Per això, esperem convocar pròximament la segona edició del viatge a terreny per a socis. Entre tant, el nostre més profund agraïment a cadascun dels 310.000 socis d'UNICEF a Espanya per fer cas al seu cor i confiar en UNICEF.

Post d'Alicia Moreno, responsable de donants particulars i màrqueting a UNICEF Comitè Espanyol.