“UNICEF va canviar la meva vida quan jo era un infant al meu poblet de Nepall”

Post de Raquel Fernández, Directora de Comunicació d'UNICEF Espanya

Fa uns dies Navendra Dahal, Responsable d 'Educació d'UNICEF Bangladesh, ens va explicar la seva història. Li hauria agradat tenir al seu costat a un infant que expliqués com la feina d'UNICEF havia canviat la seva vida... però no hi havia un infant. '' Tot i que --diu-- sí que he portat a algú que ho pot explicar: UNICEF va canviar la meva vida quan jo era un infant al meu poblet de Nepal''. M'agradaria ensenyar-vos una fotografia de quan era un infant, però no hi havia fotògraf al meu poblet.

"Vaig ser el primer infant de la història del meu poblet en servacunat. Altres no varen tenir tanta sort, com la meva germana, que no va arribar als cinc anys de vida'', afegeix. Navendra va aconseguir anar a l'escola, però no tenia llibres. Fins que un dia se'ls van donar i va començar a compagnar l'escola amb la cuida del bestiar i les caminates per anar a per aigua a un bosc que li feia molta port. '' Fins que UNICEF va porta l'aigua. No sabia a llavors que UNICEF estava darrera de les vacunes, els llibres i l'aigua''.

Va aconseguir estudiar per convertir-se en professor. '' Vaig caminar cinc dies per arribar fins a l'escola on em vaig formar'', explica. A la última fase dels seus estudis va anar a un altre centre per acabar la seva formació '' i allà estava UNICEF una altre vegada, amb aigua, sanejament, programes de nutrició...''

La seva vida professional ha estat i està lligada a la organització que va porta la primera vacuna, llibres i aigua al seu poblet. Ha treballat al Nepal, Cambodja i Laos, on en dos anys va aconseguir quetots els infants de Primària tinguessin llibres. Ara continua aconseguint coses per als infants de Bangladesch.

Fa poc el seu fill i els seus amics van aconseguir uns diners per Halloween i van decidir que el donarien a una organització dedicada a la infància. El fill de Navendra va explica a la resta el que UNICEF havia fet al poblet del seu pare i els nois van decidir entregar el seu donatiu a UNICEF. '' Podem confiar en UNICEF. EL meu pare treballa allà'', els va dir.