Terratrèmol a l'Equador: "Espero que ens ajudin, sobretot als infants"

Micaela Chila té 12 anys i viu a Pedernales, epicentre del terratrèmol que va patir l'Equador el passat dissabte 16 d'abril. Micaela ens explica que necessiten ajuda, especialment els infants.

La nena va acudir amb la seva família aquest dissabte a l'estadi Maximino Puertas, a Pedernales, per tal de buscar recolzament de les organitzacions que treballen al terreny. Allà van rebre menjar, aigua iatenció psicològica per part dels professionals del Ministeri de Salut.

Micaela explica que el sisme del 16 d'abril va ser "terrible" i que el va viure "amb molta por". Es va salvar perquè, juntament amb els seus germans, es va ficar sota d'una taula a casa seva. Gràcies a això no van patir lesions

TERRatrèmol a l'Equador: "els Tremolors SóN TERRIBLES"

Després del terratrèmol, la seva germana va veure que el mar s'havia allunyat de laplatja, pel que la seva família va decidirabandonar el lloc, per por a què arribés untsunami. Ara, tots es troben a casa d'una família qu els han prestat una cabana per tal que es refugiïn.

"Estem bé, però falta menjar i d'altres coses. Espero que ens ajudin, sobretot als infants", diu.

"Aquests tremolorssón terribles. La rèplica d'ahir la vaig viure molt malament. On érem semblava que anava a caure", comenta.

Malgrat d'aquesta situació, laMicaela espera "que ara hi hagi calma i tranquil·litat per a tothom" i poder tornar aviat a l'escola, perquè no vol perdre un any.

TERRatrèmol a l'Equador: 120.000 infants NO PoDEN anar A CLAsSE

A UNICEF calculem que més de 280 escoles estan greument afectades pel terratrèmol, el que suposa que 120.000 nens no poden anar a classe fins que se'ls faciliti una alternativa.

Des que les autoritats equatorianesdeclaren l'estat d'emergència, des d'UNICEF hem enviat equips a les zones més afectades i hem entregat subministraments d'ajuda humanitària per als infants afectats pel terratrèmol.

Des d'UNICEF demanem a la comunitat internacional que dóni per recolzar la resposta a aquesta emergència.

Si vols, tu també pots ajudarals nens afectats pel terratrèmol a l'Equador.

Post per Diego Brom, tècnic de comunicació a UNICEF