Síria: Quant de terror és suficient?

Per Raquel Fernández, directora de Comunicació d'UNICEF Comitè Espanyol
 
Hi ha coses que es diuen amb molt poques paraules, passen ràpid en el paper, la pantalla o la conversa, i aquesta velocitat sembla treure importància a la cosa, perquè 'passa' en menys d'una dotzena de paraules. Per exemple: 4 milions d'infants afectats per la guerra de Síria. Deu paraules que es refereixen a nens aixafats pel terror, la mort, la violència, l'orfandat, la fugida enmig de la nit a un altre país, o la manca d'aigua, menjar i medicaments.
4 milions, 800.000 més que la població total de Madrid. Impossible que una xifra conti l'horror de cada nen que ha mort a mans d'una guerra del segle XXI, de cada infant que en aquests moments sobreviu dins de Síria i de cada nen que ha fugit deixant enrere la seva vida per convertir-se en refugiat en un altre país.
 
No hi ha paraules. Tots els adjectius es queden curts per descriure la tragèdia imposada a la població civil de Síria.
 
I la guerra continua.
 
LA DIMENSIÓ D'aquesta crisi ha SUPERAt TOtes LeS PREVISIONS
Aquí estem les organitzacions humanitàries lluitant perquè, dins i fora de Síria, tots els afectats puguin rebre una assistència humanitària bàsica, que és el seu dret. I aquí estan governs i veïns d'altres països que faciliten la feina, aporten i ajuden els refugiats.
 
Però la dimensió d'aquesta crisi ha superat totes les previsions. En només quatre dies de la setmana passada 20.000 sirians van entrar al nord de l'Iraq fugint del desastre. Gairebé la meitat eren nens. En un any, el camp de refugiats de Domiz, al Kurdistan iraquià, ha triplicat la població. Aquestes dues dades il · lustren el ritme de creixement de les necessitats humanitàries.
[]
I la guerra continua. Per molt terror que encegui o mati la infància de milions de nens, la guerra segueix.
 
UNICEF no té fons suficients per garantir l'ajuda a tots els infants que pateixen les conseqüències d'aquesta barbaritat dins i fora de Síria.
 
Quan passa una emergència com aquesta, podem actuar amb rapidesa gràcies a les aportacions regulars de socis i altres donants, però si la crisi humanitària creix, s'agreuja i es perllonga en el temps, la necessitat de fons també augmenta i es perllonga per poder arribar a tots tot el temps que calgui. Per això necessitem la teva ajuda. Gràcies.
 
Per a més informació sobre el treball d'UNICEF dins de Síria i als països que acullen refugiats, clica aquí.
 
Qualsevol persona pot col · laborar enviant un missatge de text ** amb la paraula UNICEF al 28028, o realitzant la seva contribució a https://www.unicef.es/cat/cooperacio-internacional/donar-ong/fer-donacio/ajuda-urgent-siria
 
** El cost íntegre per a usuaris de Movistar, Vodafone i Orange és de 1,20 euros i anirà íntegrament a UNICEF. Per a la resta, consulti amb el seu operador, cost màxim 1,45 euros.Contribución màxima 1,20 euros. Número curt sense fins comercials. Operat per Alvento n.atn.clte: 902887786 alvento.es