Milers de refugiats sirians arriben a l'Iraq

Per Mary Mendes, UNICEF. 

La Rahav, de 15 anys, ha fet un viatge esgotador, juntament amb 26 membres de la seva família per buscar refugi fora del seu país, ara devastat per la guerra.

La Rahav va arribar ahir a la nit al camp de Kawergosk. Abans, havia passat dues nits en una tenda de campanya al costat del riu Tigris, on igual que ella, milers de sirians esperaven que el Govern regional del Kurdistan, al nord de l'Iraq, obrís la seva frontera amb Síria. Quan finalment la van obrir, el 15 d'agost, en tan sols una setmana, més de 42.000 sirians van entrar a l'Iraq, i a dia d'avui segueixen entrant.

La Rahav recorda amb dolor la violència als pobles, els assassinats i els segrestos. La seva mare parla de la manca de recursos bàsics: "La fam ha encongit nostres estómacs", diu. "No teníem electricitat, ni menjar o aigua". La seva tia, l'Hajar, em parla de l'horror de la guerra i de la tristesa per haver hagut de deixar casa seva. "Espero poder trobar aquí una escola per als meus fills", diu.

Quan li pregunto a la Rahav com se sent ara, després de les dures experiències que ha patit, els seus ulls s'il · luminen i respon que s'alegra que ella i la seva família estiguin bé, i hagin pogut trobar refugi a l'Iraq. Ara està ansiosa per saber si podrà tornar a l'escola aviat.

Per a més informació sobre el treball d'UNICEF dins de Síria i als països que acullen refugiats, clica aquí.

Per col · laborar amb Síria envia un SMS amb la paraulaUNICEF al 28028, o realitza teu donatiu a https://www.unicef.es/cat/cooperacio-internacional/donar-ong/fer-donacio/ajuda-urgent-siria