Infants, FC Barcelona i UNICEF = drets d'infància+ esport+ valors

Per Raquel Fernández, Directora de Comunicació d' UNICEF Espanya

L'acte celebrat ahir al Camp Nou va servir per, un cop més, posar de relleu els objectius de l'aliança que el Club i UNICEF mantenen desde 2006. Des d'aquest any, la Fundació FC Barcelona contribueix amb 1,5 milions d'euros anuals als programes d'UNICEF en diferents països.

Un grup d'infants del Centre d'Infantil i Primària Pegaso de Barcelona, el director executiu d'UNICEF, Anthony Lake, el Vicepresident de la Fundació FCB, Ramon Pont, i el futbolista Marc Bartra, es van unir en un simpàtic debat protagonitzat pels infants, que havien preparat una sèrie de preguntes per a ells. Volien saber moltes coses. "Per què el FCB col · labora amb UNICEF?". Ramon Pont es va encarregar d'explicar, assenyalant que el treball d'UNICEF pel desenvolupament de la infància i els seus drets "encaixa exactament amb el que persegueix el Barça a través de la seva fundació, i per tant estem alineats".

¿Cóm imagina el món sense UNICEF?

A Anthony Lake li van preguntar com s'imaginava el món sense UNICEF. Hi va haver dues respostes. La primera d'elles, sobre la bona notícia que suposaria un món sense UNICEF perquè significaria "que els drets de la infància es compleixen per a tots els infants" i llavors no caldria el treball d'UNICEF. En la seva segona resposta Lake va assenyalar que, en el món d'avui dia, no seria una bona notícia que UNICEF no existís perquè hi ha molts nens que ell ha conegut en els seus viatges que, sense el treball d'UNICEF, no haurien pogut curar-se de malalties , tenir una bona salut i nutrició o anar a l'escola. Per Marc Bartra, després de les imprescindibles preguntes sobre l'emoció del futbol: "Si no fossis jugador del FCB t'agradaria col · laborar amb UNICEF?". El futbolista FCB va explicar als nens que no és una cosa incompatible i va destacar que "per la samarreta que portem crec que UNICEF està orgullós que un club com el nostre porti el logotip, i nosaltres estem orgullosos de representar". Anthony Lake ha indicat que "tot l'equip d'UNICEF està encantat amb la seva aliança amb el FC Barcelona". A través d'aquesta aliança, FCB contribueix cada any amb 1,5 milions d'euros al treball d'UNICEF, amb l'objectiu d'arribar a milions de nens de 16.000 escoles del Brasil, Xina, Ghana i Sud-àfrica. Gràcies a aquesta col · laboració es preveu donar formació a més de 5.000 professors i entrenadors, així com integrar l'esport i els valors esportius en els programes educatius. Les escoles també rebran materials esportius i comptaran amb millors infraestructures per a programes d'educació física, esport i joc.