Emergències 2016: no podem mantenir la calma

Et proposem un moment de calma. Respira fons. Imagina't en un lloc molt relaxant per a tu: una platja deserta, una gran prat verd, una tarda plujosa d'estiu... Oblida't de tot i pren-te un respir.

Sabem que estàs gaudint del moment, però t'hi hem de treure. Comences a escoltar bombardejos aeris,sirenes d'alarma, crits,huracans, finestres que es trenquen, metralletes a ple rendiment, més crits...

Aquesta és la banda sonora de la vida dels més de 250 milions d'infants que viuen atrapats en conflictes i dels milions que viuen en alerta constant per desastres naturals. En un món ple d'emergències, no podem mantenir la calma. Cal actuar ja!

Per això, des d'UNICEF Comitè Espanyol hem llançataquesta iniciativa que busca cridar l'atenció sobre alguna cosa que sembla que ens estem acostumant a veure però que no podem tolerar: els terribles efectes que les guerres i les catàstrofes naturals tenen sobre els nens i les nenes.

EMERGèNCIeS 2016: CONeix eLS Pitjors CONFLICTeS PeR ALS infantS

Nens i nenes que tenen fred,fam, por... Nens i nenes que no entenen res ni tenen la culpa de res del que els està passant. Són molts els punts del planeta en els quals els infants viuen en aquesta situació. Aquests són només alguns dels casos més greus:

  • Síria viu la major crisi humanitària del moment. Gairebé 5 anys després del començament de la guerra, uns13,5 milions de persones necessiten ajuda urgent dins del país. Més de 4 milions de persones s'han vist obligades a deixar-ho tot i fugir a altres països.
  • La crisi de refugiats a Europa ens preocupa especialment per l'incessant augment d'infants entre els que arriben al continent fugint de la violència de països comSíria, l'Iraq o l'Afganistan.
  • Al Sudan del Sud, on es viu un greu conflicte des de fa més de 2 anys, tota una generació d'infants podria perdre el seu futur. Uns 2,3 milions de persones han fugit de les seves cases per la inseguretat i la violència.
  • A la República Centreafricana, país també assolat per la guerra, hi ha més de 1,2 milions de persones que pateixen una greu inseguretat alimentària. A UNICEF calculem que39.000 nens i nenes podrien patir desnutrició aguda greu.
  • Al Iemen, els constants enfrontaments han provocat que més de 21,2 milions de persones (el 80 % de la població total) necessiten ajuda humanitària urgent. Entre elles es troben 9,9 milions d'infants.
Aquestes i altres dades esgarrifoses les podeu trobar en l'informe Acció Humanitària per a la Infància 2016, que assenyala quines són les principals emergències d'aquest any i quines són les necessitats de finançament.
 

EMERGèNCIeS 2016: volem arribar a 46 MILiONS D'infants

Durant el 2016, des d'UNICEF volem portar ajuda humanitària a 76 milions de persones, entre elles 43 milions d'infants, en un total de 63 països en situació d'emergència. Per fer-ho, necessitem un total de2.800 milions de dòlars.

Per primera vegada en la nostra història, la major part d'aquests fons (el 25 %) aniran destinats a donar educació als nens i nenes que viuen en situació d'emergència. El 2015 vam donar accés a educació en emergències a 4,9 milions d'infants. Aquest any, volem arribar a 8,2 milions de nens i nenes; més de la meitat d'ells són deSíria.

Són xifres enormes, sí. Per això necessitem el teu suport i el de totes les persones convençudes que, davant d'aquesta realitat,no podem mantenir la calma ni un minut més.

Post escrit per Lara Aparicio, storyteller d'UNICEF Comitè Espanyol