Els joves kurds ajuden a preparar la tornada a l'escola dels infants sirians refugiats al nord de l'Iraq

Per Chris Niles, UNICEF.

El primer dia de col · legi en el camp de refugiats d'Arbat, al nord de l'Iraq, els infants refugiats sirians són rebuts pels joves de la comunitat local, que han estat treballant dur per assegurar-se que el curs comenci bé.

 

Els 40 graus que hi ha al camp de refugiatsno han impedit que desenes d'infants i joves refugiats sirians facin cua per alguna cosa que han estat esperant amb impaciència:el primer dia d'escola.
 
Mentrestant, desenes de joves kurds van camí del camp en minibusos. Són estudiants de Sulaymaniyah, que en les últimes setmanes han treballat dur per assegurar-se que els nens refugiats sirians tinguessin tot el que necessitaven per al començament del curs escolar.
 

suport de la comunitat local

Gràcies a la venda de pastissos i d'altres esdeveniments comunitaris, els joves de Sulaymaniyah han aconseguit els diners suficients per comprar uniformes del col · legi, llibres, motxilles, pasta de dents i sabó per als infants sirians.
 
Quan arriben al camp, els joves munten als autobusos i comencen a distribuir l'ajuda. Amb ells està la Sahar Mohammed, de 17 anys, que està en el seu últim any de secundària. Vol ser nutricionista, per ajudar els infants a portar una vida més sana.
 
"Parlem amb els nens, interactuem amb ells, els preguntem què els agrada. La majoria diuen que els agrada l'escola i que volen ser útils per a la seva comunitat. Està sent una gran experiència", explica la Sahar.
 
Els estudiants més grans ajuden els més joves a decorar un cartell que diu "Benvinguts a l'escola". Asseguts en catifes, els nens marquen amb pintura les seves mans al cartell.
 

Un dia important per als infants sirians refugiats

"Estic molt orgullosa de veure aquests joves de Sulaymaniyah ajudant els infants sirians en la tornada a l'escola. Es poden veure els somriures a les cares", diu l'oficial de subministraments d'UNICEF Thawra Al Jaff.
 
La iniciativa de la tornada a l'escola és només el començament de la posada en marxa d'un programa que pretén assegurar que els nens s'inscriguin a l'escola i continuen aprenent ininterrompudament.
 
El representant d'UNICEF a l'Iraq, Marzio Babille, estima quel'escola d'Arbat acollirà més de 1.500 nens al mes. El suport dels joves de la comunitat local és vital per als nens refugiats i les seves famílies.
 
"Confiem en la fortalesa de la joventut. Confiem en la seva entusiasme", afirma Babille.