Conflicte a la República Centreafricana: els infants, víctimes de la violència

Post de Kent Page, portaveu d'UNICEF des de Bangui, RCA

Aquest matí d'hora vaig arribar a Bangui com a part de l'equip d'UNICEF per donar resposta a l'emergència de la República Centreafricana

Quan l'avió s'estava acostant a l'aeroport, ja es podia veure la gran quantitat de desplaçats: 100.000 persones han fugit recentment del conflicte de Bangui i els seus voltants.

 

Quan vam visitar, hores má tard, l'únic hospital de pediatria de la República Centreafricana situat a Bangui, vam adonar-nos que havien fugit de les seves cases per una bona raó.

Per exemple, l'últim dia de 2013 un nen d'11 anys anomenat Bruno va rebre untret al cap quan uns homes van entrar a casa seva i no van trobar el seu pare. Posteriorment, una radiografia del crani mostrava clarament la bala situada a la banda esquerra. Bruno es recupera ara, després de la intervenció en un hospital pediàtric el qual rep el suport d'UNICEF.

Encara està a l'hospital i la seva mare està preocupada perquè el costat dret del seu cos està paralitzat i no pot sostenir la seva radiografia. En Bruno és només un dels molts infants ferits per la violència a Bangui, explica el doctor Simplice Kanago. A l'habitació del costat, hi ha un nen de 3 anys amb el braç embenat a causa del tret que va rebre en un tiroteig. En la següent sala, un altre nen de 14 anys s'està recuperant d'un tret a la cama.

La nit passada, almenys 3 persones van morir i moltes van ser ferides. La inseguretat i laviolència continuen desplaçant les famílies i interrompent les activitats econòmiques a Bangui.

República Centreafricana: El treball d'Unicef 

El suport d'UNICEF a l'hospital pediàtric inclou la provisió dematerial d'emergència, atenció sanitària i subministraments de nutrició

UNICEF també va ajudar el finançament perquè l'ampliació del centre nutricional fos possible, ja que lainseguretat ha tingut un impacte negatiu en l'estat nutricional dels infants.

Segons el doctor Kanogo, el nombre de casos de nens ambdesnutrició aguda greu que són atesos a l'hospital gairebé s'ha triplicat recentment. "Uns 125 nens i nenes greument desnodrits reben actualment assistència nutricional a través d'UNICEF, amb el suport d'Acció contra la Fam", explicava Kanogo.