Coneix-nos: Diana Valcárcel

La Diana Valcárcel és Coordinadora de Projectes de Comunicació d'UNICEF Comitè Espanyol.

 

"Treballo des de fa cinc anys com a Coordinadora de Projectes de Comunicació d'UNICEF. La meva tasca fonamental és desenvolupar projectes d'alt impacte per donar a conèixer els drets dels infants i la seva situació en diferents parts del món.

La meva motivació principal és treballar pels nens més vulnerables i més necessitats.

També coordino la comunicació en emergències i he tingut l'oportunitat de conèixer de primera mà la feina que fem pels infants, ja sigui que un nen tingui unavacuna o que tingui un sobre d'aliment terapèutic.

Per mi és un enorme orgull formar part d'aquesta gran família d'UNICEF, una organització que està en més de 150 països per alleujar el patiment dels infants i assegurar que tinguin drets i oportunitats allà on estiguin".

Unicef en emergències: una tasca fonamental

El 2013 UNICEF va respondre a les necessitats humanitàries de milions d'infantsafectats per més de 250 situacions d'emergència.

L'acció humanitària d'UNICEF i els seusaliats durant els deu primers mesos del 2013 va aconseguir, entre altres, els següents resultats:

  • El tractamentcontra ladesnutricióaguda greu de 1,9 milions de nens.
  • L'accés a aigua, higiene i sanejament de qualitat per 19,9 milions de nens.
  • La vacunació de 24,5 milions de nens contra el xarampió.
  • L'accés a una millor educació, tant formal com informal, de 2,7 milions de nens.
  • La prestació de suport psicosocial a935.000 nens.
Les emergències, que cada vegada són més nombroses i complexes, produeixen conseqüències devastadores per als infants, com el reclutament per part de forces armades, la violència sexual i la pèrdua de serveis bàsics com l'atenció sanitària i l'educació.
 
És fonamental la posada en marxa d'una acció humanitària oportuna, eficaç i ben coordinada.
 
Per això la missió d'UNICEF és garantir els drets dels infants i l'aplicació de la normativa internacional en qualsevol situació d'emergència o crisi humanitària.