Ajuda refugiats: descobreix el viatge d'un infant sirià fins a Alemanya

Com s'enfronta un infant refugiat sirià al perillós viatge que el separa d'un futur fora de perill a Europa? La imaginació d'en Nawwar, un nen sirià de 7 anys, el va ajudar a suportar el trajecte en llanxa que el va portar fins a Grècia.

Per a aquest petit, un grup d'óssos polars amistosos que flotaven en un tros de gel, els van protegir a ell i a la seva família mentre creuaven el mar. "Vam veure óssos polars quan érem a la barca", diu e Nawwar sense dubtar-ho. "Va ser la millor part del viatge".

En l'últim any, centenars d'infants han mort ofegats mentre feien el mateix trajecte. Molts d'ells eren nadons o nens molt petits. En Nawwar i la seva família estan entre els afortunats que van arribar sans i estalvis.

AjUDA REFUGIAtS: "LA PART MéS DIFÍCIL va ser  haver de DORMIR SOBRE LeS PEDReS"

"La part més difícil va ser haver de dormir sobre les pedres i haver d'escalar muntanyes", explica enNawwar. "Va ser un viatge realment dur".

El viatge d'en Nawwar de moment ha acabat aBerlín, on viu des de fa 3 mesos. Allà assisteix al col·legi Nelson Mandela, una escola internacional de la UNESCO que es defineix com unes "Nacions Unides en miniatura" i que acull estudiants molt diversos. Els alumnes procedeixen de més de 60 països i les classes s'imparteixen de forma bilingüe en anglès ialemany.

"A Síria ni tan sols podia anar a l'escola", diu en Nawwar.

En la seva tornada a les aules ha estat acompanyat per un altre nen de 7 anys, l'Alec, que és el traductor a l'alemany d'en Nawwar. Els dos nens van trigar poc temps en fer-se molt amics.

AjUDA REFUGIAtS: UNA HISTòRIA D'INTEGRACIÓ

"L'Alec és un bon amic. Jugo molt amb ell", diu en Nawwar. "Juguem a LEGO i al Minecraft".

L'Alec s'omple d'orgull quan parla del seu nou amic.

"És molt interessant tot el que ha viscut", explica l'Alec. "Va començar a Síria, va passar per Turquia, desprésGrècia i després Alemanya. I ja sap molt alemany. És realment increïble".

Com molts sirians, en Nawwar va aprendre a parlar anglès des que era molt petit. Encara que va haver de deixar d'anar a classe a causa de la guerra, l'Alec està molt impressionat per les habilitats del seu amic.

"És un dels millors lectors de classe", diu l'Alec. "A més, ja ha fet molts amics i probablement faci molts més aquest any. Tothom està feliç que estigui aquí".

Post per Thomas Nybo, comunicació en UNICEF