Emergència Pakistan: inundacions

 

Les pluges monsòniques han provocat les pitjors inundacions de la història del Pakistan i han causat un desastre humanitari sense precedents que ha afectat vora 20 milions de persones, la meitat de les quals són menors. Els brots epidèmics relacionats amb la falta d’aigua potable, com ara la diarrea i el còlera, amenacen seriosament la vida de quasi 4 milions d’infants.

Principal reptes:

  • La població desplaçada està tornant a casa, però encara queda molta gent en assentaments espontanis, en molts casos sense accés a aigua potable, refugi o aliments.
  • El nombre d’infeccions respiratòries continua creixent (el 32 % de totes les consultes de salut).
  • Una altra de les qüestions més urgents són els alarmants nivells de desnutrició entre la població afectada per les inundacions.
  • En educació, un gran repte per a UNICEF és promoure que tant els nenes i les nenes que anaven a l’escola com els que no podien anar abans de les inundacions assisteixin als espais temporals d’aprenentatge dels campaments de desplaçats i de les comunitats d’acollida. 

 Acció d’UNICEF

Aigua i sanejament. Hem subministrat aigua potable a 3,5 milions de persones al dia, i també  instal·lacions sanitàries a vora 2 milions.

Salut. UNICEF ha treballat amb els seus aliats per vacunar més de 9 milions d’infants contra el xarampió i la poliomielitis, i proporcionar vora 8,5 milions de suplements de vitamina A.

Nutrició. Al voltant de 120.000 dones i infants amb problemes de nutrició han participat als nostres programes de nutrició.

Educació. 180.000 infants s’han beneficiat de Centres Temporals d’Ensenyament.

Protecció de la infància. Hem establert 700 Espais Amics de la Infància per a 200.000 infants, que reben el suport psicològic que necessiten.

Población infantil(From 180.808.000 total inhabitants)
43%
Tasa de mortalidad infantil(Per thousand inhabitants)
87
Acceso a agua potable 
90%
Esperanza de vida al nacer 
67 años
Tasa de matriculación escolar 
71 %
Noticias sobre la emergencia
  • Mohammad Ali viu en un xicotet poble als afores de Jamshoro, a la província pakistanesa de Sindh. Amb tan sol dos anys, s'ha hagut d'enfrontar a la dura...

    Pakistan
  • UNICEF i els seus aliats estan creant Centres temporals d'aprenentatge a les zones afectades per les inundacions a Pakistan amb l'objectiu que tots els infants...

    Sindh, Pakistán