L’ESPORT I UNICEF

 

ESPORT PER AL DESENVOLUPAMENT

Deporte y valores

El valor del Deporte y los valores desde la infancia

L’esport és una eina molt poderosa per a transmetre valors. El respecte al company i al rival, l’esperit d’equip, la tolerància, l’afany de superació, la lleialtat, la cooperació, etc.

Tots estos valors tenen molt a veure amb el concepte de desenvolupament que fem servir en les entitats dedicades al món de la cooperació.

A més a més, però, l’esport és una eina poderosa de comunicació. Gràcies a l’interés que desperta i la increïble capacitat de convocatòria que té, ens oferix la possibilitat d’arribar a audiències molt diverses.

En definitiva, l’esport és un mitjà i una finalitat en el camí del desenvolupament.

LES ALIANCES D’UNICEF AMB EL MÓN DE L’ESPORT

A través de les aliances amb el món de l’esport, UNICEF vol crear consciència i cridar l’atenció sobre els greus problemes que afecten els menors en estos països. A més de contribuir a la transmissió de valors que l’esport proporciona.

UNICEF i l’FC Barcelona han protagonitzat una aliança pionera en l’àmbit esportiu: un conveni de 5 anys amb una contribució econòmica d’1,5 milions d’euros a l’any a fi de dur a terme projectes integrals de suport als xiquets vulnerables.

La guia Esport per a un món millor naix de l’aliança entre UNICEF i el Consell Superior d’Esport per tal de promocionar l’educació en valors entre els milers de joves que dediquen gran part del temps a la pràctica esportiva.

CSD: Guía Deporte para un mundo mejor (Esport per a un món millor)

A més, gaudim de la col·laboració de més de 80 esportistes professionals que donen suport a les nostres accions a Espanya.

  

ESPORT EN EMERGÈNCIES

UNICEF- Deporte Futbol África

El deporte constituye un valor fundamental en situaciones de emergencia.

L’esport i el joctenen un paper important i únic en el desenvolupament psicosocial de xiquets i d’adolescents afectats per grans catàstrofes i conflictes.

A més, UNICEF participa en les iniciatives d’esport per a promoure la pau, previndre el reclutament de xiquets i adolescents en grups armats i la rehabilitació de xiquets-soldat.

La maleta d’esplai d’UNICEF s’ha convertit en un component integral de suport psicosocial que UNICEF i els aliats oferixen als xiquets afectats per conflictes.