L’esport i UNICEF

ESPORT PER AL DESENVOLUPAMENT

Esport i valors

El valor de l'esport i els valors des de la infància

L’esport és una poderosa eina per transmetre valors. El respecte al company i al rival, l’esperit d’equip, la tolerància, l’afany de superació, la lleialtat, la cooperació, etc...

Tots ells són valors que tenen molt a veure amb el concepte de desenvolupament que tenim les organitzacions dedicades al món de la cooperació. 

Però a més, l’esport és una poderosa eina de comunicació. Gràcies a l’interès que suscita i a la seva increïble capacitat de convocatòria, ens ofereix la possibilitat d’arribar a moltes i diverses audiències. 

En definitiva, l’esport és un mitjà i fi per aconseguir el desenvolupament.

LES ALIANCES D’UNICEF AMB EL MÓN DE L’ESPORT

A través de les seves aliances amb el món de l’esport, UNICEF pretén crear consciència i cridar l’atenció sobre els greus problemes que afecten als infants en aquests països. A més de contribuir a la transmissió de valors que l’esport aporta.

UNICEF i el FC Barcelona han protagonitzat una aliança pionera en l’àmbit esportiu: un conveni de 5 anys amb una contribució econòmica d’un milió i mig d'euros a l’any per dur a terme projectes integrals de suport als infants vulnerables.

La guia Esport per a un món millorsorgeix de l’aliança entre UNICEF i el Consell Superior de l’Esport amb la finalitat de promocionar l’educació en valors entre els milers de joves que dediquen gran part del seu temps a la pràctica esportiva.

CSD: Guía Esport per a un Món Millor

A més, comptem amb la col·laboració de més de 80 esportistes professionals que donen suport a les nostres accions a Espanya.

 ESPORT EN EMERGÈNCIES

UNICEF - Esport Futbol Àfrica

L'esport constitueix un valor fonamental en situacions d'emergència.

L’esport i el joc juguen un paper important i únic en el desenvolupament psicosocial dels infants i adolescents afectats per grans catàstrofes i conflictes.

A més, UNICEF participa en les iniciatives d’esport per promoure la pau, prevenir el reclutament dels infants i adolescents a grups armats i la rehabilitació d’infants soldat .

El Kit de Recreació d’UNICEF s’ha convertit en un component integral de suport psicosocial que UNICEF i els seus aliats ofereixen als infants afectats per conflictes.

.